CHP Genel Başkanı Özel: Erken seçimi vatandaşın istemesi lazım!

Erken seçimle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'CHP erken seçim istemez mi? Evet ister ama erken seçimin yapılabilmesi için bunu milletin gündemi olması ve vatandaşın istemesi lazım' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçimle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, “Biz erken seçim çağrısı yapmıyoruz. Erken seçim kararını millet verir. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin 127 milletvekiliyle erken seçim kararını zaten alabilecek güçte değilim. Olsa yarın alırım. Öbür Pazar iktidara gelirim. CHP erken seçim istemez mi? Evet ister ama erken seçimin yapılabilmesi için bunu milletin gündemi olması ve vatandaşın istemesi lazım” ifadelerini kullandı.

ÖZEL: MAYINA BASMAK OLARAK DÜŞÜNMÜYORUZ
Seçim olması durumunda CHP’nin iktidara gelecek olan bir parti olduğunu vurgulayan Özel, “Şimdi siz 10 bin lira asgari ücreti değiştirmezseniz, çaya 17 lira  taban fiyat verirseniz, diğer taraftan daha dünkü görüşmelerde Gezi’yle ilgili değerlendirmeleri, yerel basın mensuplarıyla yapılan sohbette okuduk, Anayasa ve AİHM kararlarına uymazsanız ve asgari ücrete zam yapmama gibi bir noktaya gelirseniz, toplumun hangi kesimi sizden memnun olacak da devam edeceksiniz? O zaman erken seçim kaçınılmaz olur. Mayınlı saha falan yok. Siyasette erken seçimden bahsetmenin mayına basmak olduğunu düşünmüyoruz. Hele hele birinci parti hiç böyle düşünmez. Ama oy oranınız sizi bir seçimden uzak tutuyorsa seçimi mayınlı saha olarak nitelendirirsiniz. Cumhuriyet Halk Partisi, yarın bir seçim yapılsa iktidara gelecek partidir. İktidar namzeti bir partidir. Ancak erken seçim meselesinde benim atfım CHP’nin çağrısı değil, hukuk tanımazlığın ve vatandaşların sesini duymamanın doğurabileceği sonuçlara ilişkindir” diye konuştu.