Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bütçesini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, 'Temmuz ayındaki ek bütçe ile deprem bölgesine 762 milyar lirayı ayırdık. 2024 yılında afet bölgesi için 1 trilyon liralık kaynak tahsis edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca düzenlenen Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut inşaatları bitene kadar depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak mekanizmaları oluşturduklarına değindi.

Bugün itibarıyla bölgede yaklaşık 186 bin konteynerden oluşan 345 konteyner kent kurduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Artık çadır yok. Çadırları tamamen kaldırdık ve konteynere dönüştürdük. Rekor sıcakların yaşandığı bir yıl geçirdiğimiz için konteynerlerimizin 160 bine yakınına klima da taktık. Faaliyette olan konteyner kentlerimizde 580 bin vatandaşımız barınıyor. Yaptığımız kira yardımından yaklaşık 327 bin hanedeki 1 milyon 310 bin vatandaşımız yararlandı. Bugüne kadar 6 milyar 276 milyon lira kira yardımı ödemesi gerçekleştirdik. Destek, taşınma, vefat, enkaz, yıkım ve diğer başlıklar altında depremzedelerimize 82 milyar lira mali yardımda bulunduk. Bu yardımların yaklaşık yarısını bağışlardan, diğer yarısını bütçeden karşıladık.”

Konteyner kentlerdeki vatandaşlardan sosyal yardım hakkı olanlar ile emeklilere, market alışverişlerinde kullanılmak üzere içine her ay 3 bin lira yüklenen “Esen Kart” dağıtımına başladıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar 53 bin 500 vatandaşa ulaştırdıkları Esen Kart’ın dağıtımının sürdüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temmuz ayındaki ek bütçe ile deprem bölgesine 762 milyar lirayı ayırdık. 2024 yılında afet bölgesi için 1 trilyon liralık kaynak tahsis edeceğiz” bilgisini verdi.