Genç Hukukçu Haliliye'den Aday Adayı oldu

2019 Genel Seçimlerinde AK Parti Seçim çalışmalarında babası şehit edilen Mehmet Şah YILDIZ'ın oğlu Av. Osman Şah YILDIZ, AK Parti'den Haliliye Belediye Başkanlığına A.Adayı oldu.

Şanlıurfa Barosuna kayıtlı bulunan genç hukukçulardan Av. Osman Şah Yıldız, AK Parti’den Haliliye Belediye Başkan Aday Adayı oldu. 

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Partiden Haliliye Belediye Başkan Aday Adayı olan genç avukat Osman Şah Yıldız, AK Parti Haliliye ilçe Başkanlığına gelerek evraklarını teslim edip resmi müracaatını tamamlamış oldu.
Aday Adaylık başvurusunda bulunan AK Parti Haliliye Belediye Başkan Aday Adayı olan Av. Osman Şah Yıldız burada yapmış olduğu açıklamada “AK Parti'mizin 31 Mart 2024 mahalli idareler seçiminde, Haliliye Belediye Başkanlığına Aday Adayıyım. AK Parti'mizin çıkartacağı Adayın kazanması için ben, ailem ve dostlarım, elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz.  


31 Mart 2024 mahalli idareler seçiminde, milletimizin bugüne kadar gösterdiği teveccühü tekrar göstermesi için tüm gayretimizi serdetmek, azmimiz ile beraber Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'nın liderliğinde, Şanlıurfa Büyükşehir ve ilçelerimizle sınırlı kalmamak kaydıyla tüm Türkiye genelinde üstün başarı göstereceğiz, seçimlerden her zaman ki gibi partimizi birinci çıkartmak içi geceye kilit vurup sabahlara kadar çalışacağız. Dedi. 


AK Parti’den Haliliye Belediye Başkan Aday Adayı olan Av. Osman Şah Yıldız açıklamasının devamında şunları ifade etti. “2019 Genel Seçimlerinde partimizin seçim çalışmalarında babam Mehmet Şah YILDIZ' şahadet şerbetini içerek ebediyete intikal etmiştir. Davamıza ve Partimize olan inancımız ve bağımlılığımız her zamankinden daha fazladır. Hem hukukçu kimliğim hem eğitimci kimliğim hem de benim ve eşimin siyasi geçmişi ve siyasi tecrübesi ile 40 yaş altı gençlerimizle daha kolay iletişim kuracağımız ve geçmişten gelen maneviyatla seçmenlere daha kolaylıkla aktarabileceğimizden dolayı aday adayı olma gereği hâsıl olmuştur. Partimizin Yetkili kurulları tarafından belirlenecek olan Belediye Aday Adayı arkadaşlarıma başarılar diler, kim seçilirse seçilsin partimize olan desteğimiz eksilmeden devam edecektir. Dedi. 


Av. Osman Şah YILDIZ Kimdir?


10 Kasım 1989 yılında Şanlıurfa’da Zeliha ve Şehit Mehmet Şah YILDIZ’ın ilk çocukları olarak dünyaya geldim.  Benden başka 2 erkek ve 4 kız kardeşim bulunmaktadır. 2 kardeşim doktor olup diğer 2 si de kamu kurumlarında mühendis olarak çalışmaktadır. 
Annem Zeliha YILDIZ evlenmeden önceki soy ismi KILIÇ olup, Onbirnisan kasabası (Aligör Mah.) DINNA Aşiretinin liderlerindendir. Annem Salihi Seyfi olarak bilenen dönemin DINNA aşiret reisi ve milletvekillerinin torunudur ve sağdır. Babam Mehmet Şah YILDIZ ise 14 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde Terör örgütlerine yakın ŞENYAŞAR ailesi tarafından seçim çalışmalarında saldırıya uğramış ve şehit olmuştur. Babam Mehmet Şah YILDIZ Dönemin Milletvekili İbrahim Halil YILDIZ’ın Abisidir. Babam AK Partimizin davasına sahip çıkmış, partimizin bölgede güçlenmesi adına faaliyetlerde bulunmuş, davası uğruna canını feda etmiş bizleri de devlet büyüklerimize emanet etmiştir.  Keza babamın taziyesine Cumhurbaşkanımız dâhil partinin tüm üst düzey yetkilileri katılarak acılarımıza ortak olmuştur.


AK Parti’ye hizmetimiz ve inancımız kuruluşundan itibaren sekteye uğramamış her geçen gün daha fazla artarak canımız ve benimizle davamıza sahip çıktık. Babam şehit babam Mehmet Şah YILDIZ’ı bunun en güzel göstergesidir.


İlk ve orta öğrenimini Mersin Yenişehir ilköğretim okulunda 2003 yılında tamamladım. Lise öğrenimini Mersin Pozcu lisesinde 2006 yılında bitirerek Gaziantep Üniversitesi 2007 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünü derece ile 2011 yılında bitirdim. 2011 yılında Gaziantep Matematik Evi Özel öğretim kurusunu kurarak binlerce öğrenciye Matematik Eğitimi verdim. 2016 yılında tekrardan Üniversite sınavlarına girerek Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım ve 2019 yılında mezun oldum. Babamın Şehit edilmesinden sonra ailem ile birlikte Şanlıurfa iline temelli yerleştim ve Avukatlık mesleğini layığıyla yapmaya çalıştım.


Lise hayatımdan itibaren AK Partimiz çeşitli teşkilatlarında görev yaptım. Üniversite hayatımda Gençlik Kollarında yıllarca emek sarf ettim. 2019 yılında yerel seçimlerde Şehitkâmil ilçesinde Encümen Adayı oldum. Okulumun Kurucuları Songül KALYONCU ve Cemal KALYONCU’nun muhtelif STK’larında ve okul komisyonlarında görev aldım. 
Şanlıurfa ilinde avukatlık mesleğine 2019 yılında Yıldız Hukuk Ofisini kurarak giriş yaptım. Yıllar içerisinde binlerce müvekkilin uyuşmazlıklarına yardımcı oldum. 10.05.2023 yılında 21. dönem milletvekili ve mevcut Akçakale Belediye Başkanı Mehmet YALÇINKAYA’nın ilk kızları ve meslektaşım olan Av. Serap YALÇINKAYA ile evlendim. Kız Kardeşim Yasemin YILDIZ KILIÇ, 2019 Yılında Suruç İlçe Sağlık Müdürlüğü görevinden sonra Haliliye İlçemizde 54 nolu sağlık ocağında Aile Hekimliği görevini yürütmekte olup 5000 civarı sabit danışanı mevcuttur. Yine Kürt kökenli oluşum, eşimin ise Arap kökenli oluşu ve büyük ailemiz ile beraber yıllarca ailece vatandaşlara yapmış olduğumuz hizmetler ve yardımları daha da büyütmek ve dava bilincimizi daha geniş kitlelere yaymak, Haliliye ilçemizin Genç nüfusu ve yaş ortalaması da nazara alındığında gençler için hazırladığımız projeler ve STK’ların desteğiyle maneviyatımızdan aldığımız tecrübe ve bilgileri genç nesillere aktararak asımın nesli bilinciyle gençlerin ve vatandaşlarımızın dava bilincini pekiştirmek ve aktarmak için bu göreve başvurmuş bulunmaktayım.


Yine eşimin Arap kökenli oluşu, eşimin ailesin derin siyaset geçmişi, aktif siyaset yapması ve bölgede reis, milletvekili ve belediye başkanı oluşu, dayı tarafımın siyasi geçmişi ve aşiret reisi olması, dayılarımın geçmiş dönem milletvekili olmuşu ve öz dayımın Onbirnisan Belediye Başkanı Mithat KILIÇ olarak görev yapması, ailemin Kürt kökenli seçmenlerimiz üzerindeki etkisi ile benim Kürt kökenli olmam ailemin aktif siyasette bulunması gibi hususlar ile hem hukukçu hem de eğitimci kimliğimle özellikle genç nüfuslu seçmenlerimiz ve tüm seçmenler ile rahat iletişim kurabilecek olmam ve davamızı aktarabileceğim hususları nazara alındığında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’nın uygun görmesiyle Haliliye Belediye Başkanlığına Aday olmak istiyorum. Dedi.