HAYTAP Üyeleri Şanlıurfa'ya geldi! Köpek nakline izin verilmedi!

HAYTAP Üyeleri, son dönemde kuduz vakalarının görüldüğü Şanlıurfa'ya geldi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Üyeleri, son dönemde kuduz vakalarının görüldüğü Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa’da bir vatandaşın başıboş bir sokak köpeği tarafından ısırılması ve söz konusu köpekte kuduz vakasının görülmesi üzerine kent bir anda Türkiye gündemine oturdu.

Başıboş sokak köpeklerinin toplatılması hayvanseverlerle, sokakta başıboş sokak köpeklerini istemeyenleri karşı karşıya getirirken, HAYTAP Üyeleri Şanlıurfa’ya gelip incelemelerde bulundu.

 

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

 

Federasyonun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “ Urfa’da yaşanan olaylar üzerine bölgeye intikal ettiğimizde hukukçu, veteriner hekimlerimiz ve gönüllülerimizle bahsi geçen bakımevlerinin ziyaretlerini gerçekleştirdik. Belediye başkanı ile görüşme sağladık. Hukuki olarak tüm sorumlular hakkında suç duyurularımızı gerçekleştirdik” ifadelerine yer verildi.

 

BAKIMEVİ ZİYARET EDİLDİ

Şanlıurfa Valiliği tarafından sağlık riski olmayan köpeklerin federasyon tarafından nakline izin verilmediği belirtilen açıklamada, “Bugün tekrar bakımevindeki sağlık riski olmayan köpekleri korumamız altına almak ve naklini sağlamak üzere gittiğimizde valilik tarafından bakım evine girişlerin yasaklandığını öğrendik. Bunun üzerine veteriner işleri ile yaptığımız görüşmeye istinaden tekrar bakımevi ziyaretimizi gerçekleştirdik” denildi.

 

 

URFA SINIRLARINDAN HİÇBİR HAYVAN ÇIKARILMAYACAK

HAYTAP olarak mücadeleye devam edecekleri vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “DKMP, Valilik ve Tarım Orman ile yaptığımız görüşmelerde ise Urfa il sınırlarından hiçbir hayvanın çıkarılamayacağının bilgisini edindik.

Bugün veteriner işleri müdürlüğü ile yeniden bir araya gelip görüşme sağladık. Ankara Valiliğinin kararı sonrası süreç zorluğa girmiş olsa da görüşmelerimiz devam ediyor.

HAYTAP olarak kuduz riski taşımayan karantina süresi dolmuş, aşılamaları yapılmış, nakil edilmeye uygun tüm hayvanları korumamız altına alabilmek için görüşmelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”