Urfa'daki muhtar tehdit edildi!

Eyyübiye ilçesine bağlı Batıkent Mahalle Muhtarı Halil Kaya, bir grup tarafından hem sosyal medyada tehdit edildi hem de kendisine ait muhtar evi basıldı.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde Mustafa Şahin isimli vatandaş başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğramıştı.

 

 

VATANDAŞ KARANTİNAYA ALINDI

 

Daha sonra köpekte kuduz vakasının tespit edilmesinin ardından Şahin, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde karantinaya alındı.

 

MUHTAR ÖNCÜLÜK ETTİ

Şanlıurfa’nın farklı bölgelerinde kuduz vakaları görülürken, Batıkent Mahalle Muhtarı Halil Kaya, başıboş sokak köpeklerinin toplatılması için çağrıda bulunarak yapılan çalışmalara öncülük etti.

 

 

 

MUHTARLIĞI BASTILAR

Muhtarın bu girişiminden sonra bir grup hem sosyal medyada kendisine tehditler ve hakaretler savurdu hem de bir kendisine ait muhtar evini bastı.  

 

 

GAZETECİ BALIK, MUHTARLA GÖRÜŞTÜ

Muhtar Halil Kaya’yla görüşen Gazeteci Seçil Selen Balık, söz konusu yaşananları aktardı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Balık,

“Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi'nde kuduz köpek olayıyla ilgili görüştüğüm mahalle muhtarı Halil Kaya Bey'in ifadelerini aynen aktarıyorum: 

Bundan bir, iki hafta önce mahallede ağzından köpükler ve salyalar çıkan bir köpek gördük. Belediyeye ihbar etmek istedik.

Ancak bölgede bulunan hanım beni tehdit ederek ihbar etmemi engelledi.  Aradan bir hafta kadar geçen süreden sonra parkta bir köpeğin bir adamı ısırdığı ihbarı ile olay yerine gittim.

Adam, hastaneye götürüldü, o sırada köpek parktaki çocuklara saldırmasın diye belediye ekipleri gelene kadar köpeği tutmaya çalıştı. (O videoları da köpeği boğuyorlar diye servis ettiler) 

Ben bir muhtar olarak kuduz bir hayvanı ihbar ettim. Benim görevim bu.  

Sonra belediye yetkilileri geldi. Köpeği barınağa koydular. O köpek barınakta bir kaç köpeği daha parçalamış. Sonra yapılan testte köpeğin kuduz olduğu ortaya çıktı.

Sonra hemen ısırılan adam yeniden kontrol edildi.  

Sosyal medyada başlatılan linç girişimlerinden sonradan haberim oldu. Ancak sayısız hakaret ve tehdit telefonları aldım. Muhtarlığı bile bastılar. Devlet yetkililerinin gereken neyse yapmalarını rica ediyorum.”