Yarım asır hizmet verdi! Şanlıurfa'daki Gazi Lisesi yıkılıyor!

Şanlıurfa'da kurulan ve şehrin köklü liseleri arasında bulunan Gazi Lisesi'nde yıkım işlemi başladı.

Şanlıurfa’daki birçok öğrencinin yetişmesine ev sahipliği yapan Gazi Lisesi’nde deprem sonrası yıkım işlemi başladı. 6 Şubat’ta yaşanan ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 11 ilde yıkıma sebep olan deprem dolayısıyla ağır hasarlı olduğu tespit edilen Gazi Lisesi’nde yıkım işlemi başladı.

 

1972 YILINDA İTİBAREN KULLANILMAYA BAŞLANDI

Yaklaşık yarım asır eğitim-öğretimde hizmet veren Gazi Lisesi, kentteki birçok öğrencinin yetişmesine olanak sağladı. Cumhuriyet Dönemi’nin izlerini taşıyan okul Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde 1972-1973 yıllarından itibaren eğitim-öğretim hizmeti vermeye başladı. Ortaokul olarak da hizmet veren Gazi Lisesi daha sonra ismi değiştirilerek Gazi Anadolu Lisesi oldu. Eyyübiye’de bulunan okulun hizmet binası daha sonra Akabe Mahallesi’nde bulunan kampüs okulların olduğu bölgeye taşındı.

 

KAYA: TABİ BERABERİNDE HATIRALAR…

 

Okulun yıkımına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan okulun eski öğrencisi ve aynı zamanda müdürlüğünü de yapan Eğitimci İsmail Kaya, “On binlerce öğrencinin öğrenim gördüğü, benim de öğrencisi olduğum ve müdürlüğünü yaptığım Gazi Lisesi ve Ortaokulu 6 Şubat depreminden dolayı yıkılıyor. Tabi beraberinde hatıralar…” ifadelerini kullandı.